aanmelden
Bokante + Metropole Orkest, conducted by Jules Buckley
What Heat
De Bassist + 27-09-2018 09:09
What Heat van Bokanté + Metropole Orkest kwam net te laat binnen om mee te nemen in De Bassist #46, oktober - december 2018. Omdat het een prachtige plaat is en omdat Michael League onze cover siert, besteden we alsnog aandacht aan de plaat. Dat het net bekend is geworden dat het Metropole Orkest door de overheid en de gemeente Hilversum gered is, door het tot 2020 van voldoende subsidie te voorzien, is natuurlijk een mooie opsteker.

Bokanté + Metropole Orkest, conducted by Jules Buckley
What Heat

Michael League kennen we natuurlijk vooral als frontman van Snarky Puppy, maar de laatste tijd is hij vooral met Bokanté – en David Crosby – aan de gang. Het eerste album van Bokanté, Strange Circles, was een mooie combinatie van Afrikaanse en Caribische muziek, met jazz en blues en dat smaakte naar meer.
Terug naar Snarky Puppy. Met het album Sylva won de band een Grammy en dat was niet in de laatste plaats vanwege de samenwerking met 'ons' Metropole Orkest. Michael League telde een plus een op en vroeg James Buckley, de dirigent van het orkest, om aan de slag te gaan met Bokanté. Het resultaat What Heat, met acht songs, is ambitieus maar zeer geslaagd. Qua muziek licht What Heat in het verlengde van de voorganger, maar deze keer is alles rijker, uitgebreider en daardoor nog indrukwekkender. De arrangementen van de acht songs zijn verrassend en prachtig. Deze plaat pakt je gelijk, terwijl je elke luisterbeurt ook weer nieuwe elementen in de muziek hoort. De balans tussen de band en het orkest is prachtig, waarbij beide groepen alle ruimte krijgen. In de nummers waarop zangeres Malika Tirolien – prachtig - Engels zingt, horen we geëngageerde teksten over onder meerr acisme, vluchtelingen, de uitbuiting van Afrika. De teksten die ze in haar moedertaal zingt dragen bij aan de totaalsfeer.

Michael speelt onder meer akoestische bas, basgitaar op één nummer en vooral fretloze akoestische bas, ie hij combineert met andere instrumenten en soms een Moog. De bas ligt zeker niet bovenop in de mix, maar de zachte fretloze klanken zijn een prachtig onderdeel van het geheel
CD
Bassist: Michael League
Real World / www.bokante.com

 

De Bassist met het interview met Michael League is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half december 2018.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien