aanmelden
Meersnarige bassen in beeld en geluid
Bassen met dubbele snaren
De Bassist + 30-03-2017 09:03
Viermaal twee snaren? Viermaal drie? Zesmaal twee? Voor bassisten lijkt niks te gek.

 

In De Bassist #40, april – juni 2017, hebben we een Warwick Corvette met acht snaren getest. Hartstikke leuk zo'n test, maar hoe klinkt dat eigenlijk? Hieronder hebben we vijf zeer diverse filmpjes onder elkaar gezet om te laten zien en horen wat je kan met dubbele snaren.

John Entwistle van The Who is altijd een van de bekende bespelers van een achtsnaar geweest. Luister bijvoorbeeld eens naar Succes Story op The Who By Numbers voor een goed voorbeeld. Eerst deed hij dit met een Rickenbacker 4001/8, later met een Alembic, een Warwick en de Status-doorontwikkeling van de Warwick Buzzard. Hieronder zien we hem op een Warwick:In dit zeer interessante filmpje komen veel bassen van Chris Squire voorbij, waaronder zijn bekende Rickenbacker. Vanaf ongeveer 24minuten, komen de achtsnarige exemplaren voorbij.


In het magazine lieten we al weten dat je ook nog eens met verschillende stemmingen aan de gang kan gaan. Matt Turner van MotherDog gaat in dit filmpje aan de slag met een alternatieve tuning op zijn Hagstrom HB-8:

Dan zijn er nog eens zeer verschillende invullingen van het fenomeen twaalfsnarige bas. Andy Irvine heeft een Warwick met zesmaal twee snaren, terwijl Thom Petersson er viermaal drie op zijn bas heeft. Hoe dat klinkt? Zo!

Andy Irvine:

Tom Petersson:


En zo'n twaalfsnaar is pas echt een goed middel tegen gitaristen!

 

Hoe kom ik aan deze editie van De Bassist met de test van de 8-snarige Warwick? 

 


Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 juni 2017.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien