aanmelden
Tips voor Eurosonic/Noorderslag
Met veel Opgebast-talent!
De Bassist + 12-12-2016 14:55
In Opgebast in het magazine vertellen wij jou welke bassisten je in de gaten moet houden en dat doen we best goed, al zeggen we het zelf. Kijk maar eens naar Eurosonic/Noorderslag van dit jaar! ook Teun Eijsink, het onderwerp van Opgebast in DB #39, januari - maart 2017, zal in de Oosterpoort te zien en te horen zijn.


Begin januari is het tijd voor Eurosonic/Noorderslag. Op de eerste dagen spelen er opkomende Europese bands door heel Groningen, waarna het op zaterdag tijd is voor Noorderslag: opkomende en succesvolle Nederlandse bands spelen op diverse podia in De Oosterpoort. Daar zitten behoorlijk wat bekenden van De Bassist bij. De bassisten van Bartek, Indian Askin en The Grand East kwamen voorbij in Opgebast, we deden een soundcheck met The Kik en The Dubbeez en dan is er nog Rondé. Bassist Cas Oomen test elke De Bassist weer mooi spul voor jou!

Bartek met David Stapel
Bartek was al geselecteerd voor de Popronde van 2016 en dat de band nu op Noorderslag staat betekent dat ze weer een stapje verder zijn. Check hier een video van de band:The Dubbeez met Olivia Ramdat
Je kon het al eerder lezen in De Bassist: The Dubbeez wonnen de World Reggae Contest. Nu spelen ze op Noorderslag en dan de rest van de wereld? De band is al een graag geziene gast op de Nederlandse zomerfestivals en in 2015 deed de band mee aan de Popronde. Hieronder het winnende optreden tijdens het Ostróda Reggae Festival, afgelopen jaar, waardoor de band naar Jamaica kon voor opnames:

 


Indian Askin met Jasja J. Offermans
Indian Askin doet het goed. Ze speelden op vele festivals en ze stonden zelfs in de Ziggo Dome als support act van Kensington.
The Grand East met Teun Eijsink
In de huidige editie kun je alles lezen over Teun Eijsink, zijn 'gare' bas en de opnames van het debuutalbum van de band, waarmee ze een plaatsje op ES/NS veroverden:Rondé met Cas Oomen
Luister je wel eens naar Radio2? Dan kan deze hit van Rondé je niet ontgaan zijn. We deden geen Soundcheck met Cas, ook geen Opgebast en al helemaal geen Basplaat. Cas is een van onze testers. In DB_39 vertelt hij je wat hij van twee Laklands vindt en hieronder hoor je hem met die hit!


The Kik met Marcel Groenewegen
Heeft The Kik nog introductie nodig? Nee he? Geniet gewoon van de Rotterdammers. Een leuk feit is natuurlijk wel dat bassist Marcel onlangs de officiële biografie schreef van Armand.
Hoe kom ik aan deze editie van De Bassist met Teun Eijsink-interview én de agenda met ES/NS-tips? 


Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 maart 2017.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien