aanmelden
MODO Bass vernieuwd
Met onder meer een Dingwall
Merknieuws 12-12-2017 10:12
IK Multimedia lanceerde eerder dit jaar het MODO Bass-softwarepakket, vol virtuele bassen. Inmiddels heeft het pakket een upgrade gekregen.

In De Bassist #41 (Scroll naar benden om deze editie te bestellen) lees je een test van het MODO Bass-softwarepakket. Kortgezegd bevat dit pakket een scheepslading virtuele bassen, zoals de Gibson EB en Thunderbird, een vioolbas, een Music Man StingRay, de Rickenbacker 4001 en diverse Fender P's en J's uit diverse jaren. Bijzonder is dat je virtueel een EB-element in een P kan monteren, een split-P op de brugpositie van een Thunderbird, et cetera. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.IK Multimedia heeft het pakket nu uitgebreid. Er zijn twee bassen toegevoegd, waarbij de eerste Metal heet (zie hoofdfoto) en gebaseerd is op een Dingwall met waaierfrets oftwel fanned frets. De Imperial (zie foto hierboven) is een single cut zessnaar, die doet denken aan modellen van bijvoorbeeld Ibanez en Warwick. Vanaf nu kunnen alle bassen, dus ook de P, Rick en EB tot een zessnaar omgetoverd worden. De lage B-snaar van alle bassen kan omlaag gestemd worden naar een A. Verder is het geheel wat gebruiksvriendelijker gemaakt.

'Virtueel een Precision met Rickenbacker-elementen zessnarig maken.' Dit klinkt ook voor ons wat kryptisch, maar hieronder vind je de links naar de site en naar video's om het geheel wat duidelijker te maken.


 

MODO Bass-website
MODO Bass-video's


Hoe kom ik aan de editie van De Bassist met de test van IK Multimedia MODO Bass? 

Je kan De Bassist los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier