Legende Nederland/Belgie - Henny Vrienten

Uitslag De Bassist Poll 2020

Muzieknieuws 22-12-2020 10:12

In De Bassist 55, januari - maart 2021, lees je de veertien personen en merken die door jullie als winnaar werden verkozen in de allereerste De Bassist Poll. Natuurlijk bestaat de beste en het beste nooit in muziekland, maar de poll is een prachtige graadmeter om te zien wie en wat jullie in het blad willen, welke spullen je graag gebruikt en door welke bassisten je je laat inspireren.

Doe Maar, Sesamstraat, Vreemde Kostgangers, solo. Deze multi-instrumentalist is een van de godfathers van de Nederlandse muziekwereld en bas blijft zijn grote liefde. En dan was er natuurlijk nog de documentaire Basmannen, die hij met zoon Xander gemaakt heeft, en die we allemaal gezien hebben.

Ruim een jaar geleden gingen we langs bij Henny, naar aanleiding van Basmannen, om zijn bascollectie te bekijken. Je leest het interview en een extra online-artikel via deze link.

Natuurlijk vroegen we Henny om een reactie: 

Henny Vrienten:
'Ik voel me vereerd dat ik na een carrière van veertig jaar alsnog een pollwinnaar ben. Ik voel me bijna een beetje beschaamd als ik kijk naar al die goede bassisten die er zijn, want ik ben technisch niet de allerbeste bassist. Ik ben meer een componist. Iemand die mooie baslijnen wilt maken. Maar nu ik er zo over denk: ik speel nog steeds ontzettend graag bas, ik blijf bassen kopen en als ik een productie opneem met 48 sporen, waarin ik alles inspeel, dan kijk ik altijd uit naar spoor 8. Daarop komt de bas, dat vindt ik het allerleukste en daar besteed ik het meeste tijd aan. Waarom zou iemand gitaar willen spelen? Dat gepiel. De bas is het mooiste instrument, en ik ben blij dat jullie bassisten nog steeds aan me denken. Dank jullie wel!'


 

zoeken
zoeken