aanmelden
De nieuwe De Bassist is uit!
#46 met veel tests, interviews, nieuws en een rockabilly-special
Muzieknieuws 28-09-2018 09:56
Bassist #46, oktober - december 2018, is uit. Het magazine staat weer boordevol bassen, basversterkers, effecten, nieuwtjes, boeken, cd's, workshops en natuurlijk bassisten. Wat verwacht je anders van hét basmagazine?

Voor het hoofdinterview reisden we af naar het North Sea Jazz Festival en daar spraken we met Michael League van onder meer Snarky Puppy, die nu een album uit heeft met Bokanté en het Nederlandse Metropole Orkest.

Marco Vlot dook in de wereld van de rockabilly. Welke bas heb je nodig, hoe versterk je deze? En wat is belangrijker: je skills om een nummer te spelen of je skills om op je contrabas te staan?Nick Harmer is de bassist van Death Cab For Cutie. We bezochten de band bij het optreden in het Amsterdamse Bos. De band is misschien geen 'household name', maar ze hebben al acht Grammy-nominaties op zak.

Dr Ruben Hoeke Band speelde in Hoorn en wij keken mee hoe bassist Mike Kamp soundcheckte en hij vertelt alles over zijn twee P-bassen, voor de prijs van een.

Marilonah Copra is de piepjonge bassiste van Arp Frique, maar ze heeft haar doelen duidelijk gesteld.

Datzelfde geldt voor Marja Boender die met haar Moondaze steeds verder in Europa speelt.

Natuurlijk zijn er weer workshops, albumrecensies, een kersverse column van Kobus Groen, boekverslagen en achtergrondartikelen over bijvoorbeeld De Bas van Stanley Clarke en De Basplaat van Marc Vanderkley.


Naast vier pagina's nieuwe spullen vindt je uitgebreide tests van de FGN Mighty Power, de Aria Pro II IGB-STD, een Amptweaker bass drive, de nieuwe Blackstar Unity-serie, een betaalbare Höfner President Bass, de Markbass Casa van - daar istie weer - Michael League, de nieuwe RockBoard pedalenbordserie, de Ibanes SR2605 en een Nederlandse topbas: de Roks Nardis. Natuurlijk ligt De Bassist #46 in de betere tijdschriftenwinkels. Misschien ben je al abonnee? Zo niet, dan lees je via onderstaande links alles over abonnementen en de digitale versie.

Hier lees je alles over onze digitale editie
Hier lees je alles over een abonnement op de gedrukte versie