aanmelden
Ellefson in de koffie
Roast in peace
Muzieknieuws 23-11-2017 18:27
Dave Ellefson vertelde in De Bassist 36 alles over zijn bassen, de muziek van Megadeth en de bijna-buscrash, waarbij hij het leven redde van vele bekende bassisten. Tegenwoordig doet hij ook in koffie. Koffie? Koffie, ja.

Grammy-winnaar en kersverse koffieboer Dave Ellefson komt uit Jackson, een plaatsje in het zuidwesten van Minnesota, waar hij opgroeide op een boerderij. Hij vergelijkt het vak van tuinder en boer graag met die van muzikant: 'Bij beide heb je vette en magere jaren en in de vette jaren moet je wat achterhouden voor de eventuele magere.'


Daarnaast is hij altijd een fervent koffiedrinker geweest.

'ik voer graag gesprekken met een bak koffie en er zijn veel goede ideeën ontstaan tijdens het drinken van koffie.'

De sympathieke bassist besloot dus in de koffie te gaan en hij richtte de Ellefson Coffee Company op en hij besloot dat in Jackson te doen. Het motto van zijn koffiemerk is een woordspel op de titel van Megadeth-album Rust in Peace: Roast in Peace lees je op de verpakkingen.

Of de koffie ook in Europa verkrijgbaar zal zijn is onbekend. Misschien bij de 'merch' tijdens een Megadeth concert? We houden je op de hoogte van onze kersverse koffieboer.

De website van Dave's koffiemerk


Hoe kom ik aan de editie van De Bassist met het interview met Dave Ellefson? 

Je kan De Bassist los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Nog geen abonnee? Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier