aanmelden
Dutch Double Bass Festival
Internationale top van contrabassisten naar de hofstad
Muzieknieuws 15-05-2017 10:34
Komend weekend vindt in Den Haag de eerste editie van het Dutch Double Bass Festival plaats. Met zeer grote namen! Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei zijn er masterclasses en optredens van onder meer John Patitucci, de kersverse Boy Edgar Prijs-winnaar Wilbert de Joode en Adam Ben Ezra (foto boven).

Klik hier voor tickets!

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei vindt in De Electriciteitsfabriek in Den Haag het eerste Dutch Double Bass Festival plaats. Op deze dagen staat de contrabas centraal, middels masterclasses en concerten, verspreid over diverse zalen van het gebouw. De organisatie wist voor deze eerste editie meteen zeer grote namen te strikken. Nederland is vertegenwoordigd door onder meer Wilbert de Joode, die dit jaar de Buma Boy Edgar Prijs won. Check de +-sectie van deze website voor een interview. Ook Ernst Glerum won deze prestigieuze jazzprijs en hij is ook in Den Haag aanwezig.De Amerikaan Gary Karr wordt gezien als een van de beste en meest invloedrijke contrabassisten. Op zijn zestiende speelde hij al als solist op tv met het New York Philharmonic, onder leiding van Leonard Bernstein. Sindsdien speelt Karr over de hele wereld als solist met toonaangevende orkesten.

De in Engeland geboren bassiste Ying Lai Green is plaatsvervangend aanvoerder van het Rotterdam Philharmonisch en solo-bassist van Amsterdam Sinfonietta.

De tv-kijkers onder ons kennen Dominic Seldis als jurylid van Maestro, maar hij is ook basaanvoerder van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij speelde ook solo-programma’s met het Londen Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en Philharmonia Orchestra.

Hebben John Patitucci en Adam Ben Ezra een introductie nodig? Nee he?

Let wel: Er is nog plek op vrijdag 19 mei in de masterclass van Adam Ben Ezra om voor te spelen en gecoacht te worden. Sowieso is er in die masterclass nog plek om te luisteren, evenals in de masterclass van Gary Karr In de Talking Bass sessies is ook nog plek. Check hier de info.

Natuurlijk is De Bassist aanwezig voor een verslag dat hier online en in De Bassist #41, juli – september 2017 zal verschijnen.


John Patitucci

Dit is nog maar een deel van de line-up en we verwijzen je naar de website van het Dutch Double Bass Festival voor alle namen, adresgegevens, de tijdschema's van de drie dagen en natuurlijk voor het bestellen van tickets voor de optredens en/of de masterclasses.

Klik hier voor tickets (masterclasses, concerten, passepartouts etc)!

Dutch Double Bass Festival 
19-20-21 mei 2017

De Electriciteitsfabriek
De Constant Rebecqueplein 20
2518 RA Den Haag

www.ddbf.nl

 
Wilbert de Joode