John Entwistle Challenge

De eerste filmpjes zijn binnen!

Muzieknieuws 23-03-2020 10:42

Vorige week riepen we spontaan op om op jouw manier de bekende bassolo van My Generation van The Who te spelen. De uiterste inzend-datum is eigenlijk vandaag, maar misschien inspireren de filmpjes je en ga je alsnog aan de slag. We geven je nog een week!

Vorige week besloten we deze challenge voor alle thuiszitters te houden, met als prijs de biografie van John Entwistle die net verschenen is. Rotosound-importeur The Music Alliance bood gelijk aan om daar wat Rotosoundsnaren bij te doen. Entwistle ontwikkelde ooit de eerste moderne roundwound-bassnaar met het Britse merk.

De spelregels van de challenge lees je via deze link

De eerste inzenders zijn binnen. Wil je nog meedoen? Lees de spelregels, maak een filmpje en wetransfer het naar chris@debassist.nl


Hier zijn de eerste kandidaten:


Robert Jan Zwart - door ons magazine al eens vergeleken met The Ox - liet een Entwistle-baard staan, pakte de juiste bas, hing deze Entwistle hoog, draaide wat treble in en trapte op zijn Malekko B:assmaster:

 

Leon Zandman was helemaal Entwistle-verveeld, met gaap en een koffiebreak. We gaan er vanuit dat er cognac in de beker zat, anders volgt er zeker puntenaftrek:





En dan hebben we nog Kristof van de Vliet, die het niet alleen gefret, maar ook fretloos deed! Twee filmpjes dus:






zoeken
zoeken