De Entwistle Challenge

Speel de My Generation solo en win iets!

Muzieknieuws 18-03-2020 17:38

We zitten allemaal noodgedwongen wat meer thuis, dus we hebben een idee bedacht. Pak je telefoon, ga los op de allereerste echte bassolo op een rocknummer en win de John Entwistle biografie en Rotosoundsnaren!

We opperden het op de Groep van De Bassist [*]: we zitten allemaal noodgedwongen thuis, dus tijd voor wat afleiding.

Terwijl we de net uitgekomen biografie van Who-bassist [**] John Entwistle lazen kwamen we op het volgende idee: Neem een filmpje op, terwijl je de bassolo van My Generation speelt. Nouja 'de' solo bestaat niet, want Entwistle speelde hem iedere keer anders en die miljoen keer zijn echt niet allemaal opgenomen. Een solo in de 'stijl van' is dus ook goed.

Ben je geen virtuoos? Maak je geen zorgen, want de solo's zijn soms makkelijker dan je denkt en in het filmpje hieronder hoor en zie je vele variaties. Uw matige hoofdredacteur waagt zelf buiten mededinging ook een poging!


De spelregels:

- Speel 'een' My Generation-bassolo.
- Het mag een kopie zijn van de plaatversie, een liveversie of een eigen interpretatie.
- De éénkoppige jury kijkt ook naar creativiteit en dat kan van alles zijn: de juiste stoïcijnse houding? De gore fuzzsound? Het juiste foute leren jasje? De juiste bas? [***] Een grijze baard? Een bidon met cognac? Een spinnenketting? Leef je uit, maar overlijd a.u.b. niet in een hotelkamer, met coke, drank en callgirls, zoals de echte JAE.
- Stuur een link naar je filmpje of het filmpje - via wetransfer - naar chris@debassist.nl 
- Inzenden kan tot en met maandag 23 maart
- Als je een filmpje instuurt, ga je akkoord met het online zetten van het filmpje op deze website.


De Prijs:
Geen idee, want het is een spontane actie. We scoren in ieder geval de hierbovengenoemde biografie voor de winnaar en gaan achter een paar setjes Rotosounds aan. Edit: Dankzij Rotosound en importeur The Music Alliance zijn de Roto's geregeld!

Check hier tig versies van de solo:




[*] Nog geen lid van de groep? Klik op de link!

[**] Met Who bedoelen we natuurlijk de rockband en niet de nu zeer actuele World Health Organizaton

[***] Entwistle speelde op vele bassen: Rickenbacker 1999/4001 3n 4005, Gibson EB3, Alembic, Ibanez Musician, diverse Warwicks, Danelectro Longhorn, Fender P en J en veel, veel meer.


zoeken
zoeken