Productnieuws 2021: Sadowsky

2021 Limited Edition

Merknieuws 26-01-2021 10:55

Zo goed als alle Sadowsky-bassen worden sinds begin 2020 onder de paraplu van Warwick gebouwd en het van oorsprong New Yorkse merk heeft een aantal goede eigenschappen van de Duitse broers overgenomen, zonder het eigen gezicht te verliezen. Zo is er nu 2021 Limited Edition.

Roger Sadowsky vond het tijd om het wat rustiger aan te doen en de meeste Sadowsky's worden nu door Warwick gebouwd. Er zijn dure Duitse versies en de betaalbare lijn die in de Rockbass-fabriek van Warwick in China wordt gemaakt. Kwalitiatief en innovatief blijft Warwick een koploper, dus het merk is hier in goede handen. Via deze link lees je meer over de deal. 

Sadwosky blijft helemaal Sadowsky, met de vertrouwde, slanke Jazz-body en kop en dat past natuurlijk prima naast de eigen modellen van Warwick. Marcus Spangler, hoofd van de Custom Shop in Duitsland, besloot in overleg een paar kleine veranderingen door te voeren. Zo hebben de Sadowsky's nu de afstelbare Just-A-Nut III topkam, een houten afdekplaat voor de elektronica, metalen behuizingen voor de elementen en Warwick's IFT, oftewel Invisible Fret Technology.  



Normaliter gaat een fretgleuf door de hele breedte van de toets. Een speciale machine zorgt er hier echter voor dat deze gleuven op de toets van de Sadowsky niet helemaal doorlopen, waardoor de toets iets steviger blijft. Diezelfde machine knipt de frets op maat, waarbij het gedeelte in de toets dus ietsje smaller is dan de fret zelf. En de enorme, bijzondere machine zorgt ook voor een PLEK-behandeling: de frets worden gekroond en gevlakt alsof de hals op snaarspanning is.



Warwick komt al jarenlang op iedere NAMM met een Limited Edition. Dit zijn altijd kunststukjes met de nieuwste technologie en houtsoorten. Check deze link voor het model van 2021. Het lijkt er op dat ditzelde met Sadowsky gaat gebeuren, want voor het eerst is er een Sadowsky Limited Edition, met als toevoeging natuurlijk 2021.



De Sadowsky MasterBuilt 24-Fret Modern Bass Limited Edition 2021 is er met vier- en vijf snaren en er worden er slechts dertig gebouwd. Of daar ook linkshandige exemplaren bij zitten weten we niet.

We zien weer de slanke J-body, gemaakt van okoume met een top van zogenaamd claro walnoot. De hals is geroosterd esdoorn, de toets van ebben. De passieve Sadowsky Soapbar-elementen hebben - zoals gezegd - een metalen behuizing en ze zijn aangesloten op actieve Sadowsky 2-weg elektronica (bass en treble boost) met Vintage Tone Control.
De bas wordt geleverd met onder meer een luxe tas, een lederen band met logo, gereedschap en een certificaat, getekend door Roger zelf. 




 

 

 

 

zoeken
zoeken