Sadowsky by Warwick

UItgebreide samenwerkingsdeal van twee topmerken

Merknieuws 16-12-2019 17:05

Warwick in Duitsland zal vanaf nu de bouw van Sadowsky bassen op zich nemen. Op de NAMM, begin 2020, zullen Hans-Peter Wilfer - oprichter en eigenaar van Warwick - en Roger Sadowsky de verregaande samenwerking officieel bekend maken.

Samen hebben ze meer dan tachtig jaar ervaring het bouwen van instrumenten: Roger Sadowsky van Sadowsky Guitars in de VS en Hans-Peter Wilfer van Warwick GmbH in Duitsland. Ze combineren die ervaring nu door het aanbieden van een complete reeks instrumenten en accessoires onder Sadowsky-naam.
[Tekst gaat door onder de foto]


Foto's: een Sadowsky bij Warwick op de bank.

Sadowsky vanuit zijn werkplaats in New York: 'Ik begon ooit als een eenmansbedrijf met de luxe dat ik de hele dag kon doen wat ik wilde: instrumenten bouwen. Toen de vraag naar mijn instrumenten toenam, kwam er steeds meer ander werk bij. Na veertig jaar zes dagen in de week gewerkt te hebben, ben ik bij met deze samenwerking met Warwick. Ik ga me nu helemaal toeleggen op custom shop instrumenten, terwijl Warwick het mogelijk maakt dat meer muzikanten mijn kwaliteitsproducten in handen krijgen".

Roger staat er om bekend zeer fijne en goede instrumenten te maken voor professionele muzikanten en hij vond het essentieel een partner te vinden met dezelfde reputatie op het gebied van kwaliteit, ontwerp en klantvriendelijkheid. Op een ochtend in januari werd hij wakker met het idee dat Hans-Peter Wilfer van Warwick wel eens die partner zou kunnen zijn. Na een eerste ontmoeting op de NAMM van 2019 volgde er een fabrieksbezoek aan Markneukirchen in Duitsland. Hij ontmoette Marcus Spangler die aan het hoofd van de fabriek en de ontwikkeling staat. De gedeelde voorliefde voor hout als basis van een instrument was meteen duidelijk.

Roger blijft de visionair achter het merk, net als De Gretsch-familie dat nog steeds is bij de door Fender geproduceerde Gretsch-gitaren, terwijl Warwick de productie en distributie op zich neemt. Roger blijft zelf vijf tot tien instrumenten in zijn Custom Shop bouwen en Warwick maakt in Duitsland de Sadowsky Masterbuilt - dichtbij Custom Shop en de iets betaalbare Metro Line, terwijl de MetroExpress Line bij Warwick in China gebouwd zal worden.

Sadowsky: 'Ik ben erg trots op deze samenwerking met Warwick. Door de overeenkomst van de exclusieve licensing kan ik lekker terugkeren naar mijn werkbank, terwijl meer spelers toegang hebben tot mijn instrumenten.'

Sadowsky-website
Warwick-website

 

zoeken
zoeken