Productnieuws 2021: Warwick

Limited Edition 2021

Merknieuws 22-01-2021 10:01

Elk jaar lanceert Warwick op de NAMM een speciaal model, dat in gelimiteerde aantallen geproduceerd wordt. Meestal zien we de nieuwste technieken terug, het zijn vaak echte kunststukjes, maar soms ook minder opvallende bassen die er om schreeuwen mee het podium op te gaan. Onder de laatste categorie valt de Limited Edition 2021.

NAMM of geen NAMM: Warwick komt met haar model van het jaar. Dit keer is het een Streamer met doorlopende hals en de specs zijn om van te smullen. Laten we alles eens met je doornemen.



Het opvallendste is de body en dat zie je nauwelijks op de foto. In de jaren tachtig waren streamers écht dun en moderne versies zijn een stuk dikker. Dat zie je vooral aan de bovenste hoorn. Warwick meldt ons al jaren dat ze er aan denken dat ze de dunne jaren tachtig-body's willen laten terugkeren en dit is de eerste keer dat we het zien. Zouden er meer dunne Streamers komen?


Foto: het is vrij duidelijk dat deze bas een doorlopende hals heeft. Iets waar op de facebookgroep van De Bassist momenteel flink over gediscussieerd wordt.

De hals is van vier delen geroosterd esdoorn met ekenga fineer, een toets van pao ferro en een kop die matcht met de body. Deze hals loopt door de de hele body en de bodywings zijn van Black Korina. 

Op de body zien we twee passieve soapbars van Bartolini, die samenwerken met een 3 band EQ van Warwick's huismerk MEC. Naast een volumeknop (uittrekbaar om helemaal passief te spelen), een balansknop en de drie draaiknoppen voor de equalizer (hoog en laag zijn gestapeld) is er een schakelaar om de midfrequentie te bepalen: 250 Hz / 500 Hz / 800 Hz.


Foto: het hout is prachtig, maar niet te opvallend en wij houden van de 'understated look' van deze dure bas.

Natuurlijk zien we veel typische Warwick-details terug, zoals de afstelbare Just-A-Nut topkam - waarom hebben niet alle bassen dat? - een logo van Black Korina, fluoriscerende stippen aan de zijkant van de hals, een afdekplaat voor de elektronica van hetzelfde hout als de body, met veertjes om het vlak met de body te houden en de invisibe fret technology, waarbij de fretgleuven niet door de hele toets gaan voor een fijne afwerking en een extra stijve hals. De bas wordt geleverd met straplocks, een zeer chique leren tas, een gereedschapsset, een leren band, een certificaat en de handtekening van oprichter en baas Hans-Peter Wilfer op de achterzijde van de kop.


Foto: de kop bevat de handtekening van H.P. Wilfer en bijzondere stemmechanieken, waarover je hieronder meer leest. 

Zoals altijd zal de bas in een gelimiteerde oplage gebouwd worden als vier-men vijfsnaar en naar wens linkshandig.

Een laatste detail: opvallend zijn de Graph Tech Ratio stemmechanieken met matchende houten Pau Ferro knoppen. Over deze knoppen lees je meer via deze link.

Meer over de Limited Edition vind je op de website van Warwick. Het is een directe link naar het model.


 

 

 

 

zoeken
zoeken