De emoties van Gail Ann Dorsey

Met Bowie, Lorde en solo

De Bassist Plus 01-10-2020 10:10

Voor De Bassist 54, oktober - december 2020, spraken we met Gail Ann Dorsey: solo-artiest, maar natuurlijk bekend door haar rol als bassist bij Lenny Kravitz en als bassist en zangeres bij David Bowie. Ze nam geen blad voor de mond en sprak over de bekende artiesten waarmee ze werkt en haar mooie collectie oude bassen.

In het artikel spreekt Gail over het bijzondere moment tijdens de Brit Awards, waarbij ze met veel Bowie-muzikanten een medley speelt en natuurlijk de prachtige versie van Life On Mars met Lorde. Daarvoor hoor je de speeches die het haar moeilijk maakten om te spelen:

Bijna iedereen kent de versie van Under Pressure van Bowie met Gail, waarbij de laatste Freddie Mercury's partijen zingt. Dit is in 1981 in Amsterdam. Natuurlijk speelt ze op haar favoriete Marilyn:

 

Bij Lenny Kravitz speelt ze vaak op een oude Jazz Bass, waarover ze alles vertelt in het interview:





En als bonus nog een wat oude, maar coole opname van solowerk van haar. Marilyn was toen nog gewoon een StingRay:

De Bassist met het het het interview met Gail Ann Dorsey ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half december 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken