Duck Dunn Beginners Guide

Van STAX naar The Blues Brothers

De Bassist Plus 16-07-2020 15:07

Duck Dunn is een van de grote soulbassisten, maar hij speelde ook met onder meer Neil Young. In De Bassist 53, juli - september 2020 - bekijken we zijn bassen, maar hier is een 'beginners guide to' Duck.

Duck Dunn begon als huisbassist van het STAX-label en in die hoedanigheid nam hij op met onder meer Wilson Pickett, Sam and Dave en natuurlijk Otis Redding. Hij ging ook op tour door Europa met een keur aan STAX-artiesten. The STAX/Volt Revue trok veel bekijks, met alle grote namen, en in het publiek in Engeland bevonden zich onder meer The Small Faces, die zich erg lieten inspireren door Booker T. en zijn band. Niet alleen bestonden The Small Faces uit bas, drums, gitaar en toetsen, maar de vier kleine Britten speelden regelmatig songs van hun voorbeeld. Soms iets aangepast, onder een eigen titel en dat was natuurlijk niet helemaal netjes.

Terug naar de MG's. Veel Europeanen gingen er van uit at het een geheel zwarte band was en de verbazing was vaak groot, als Steve Cropper en Duck Dunn opkwamen en voor hun geleende Marshalls plaats namen.

Dit is deel 1 van zes filmpjes en we raden aan door te klikken!Vele niet-bassisten kennen Duck van de film The Blues Brothers, waarin hij geweldig speelde en wat iconische one-liners had:Neil Young wisselde regelmatig van begeleidingsband. Vaak was het Crazy Horse, maar soms ook the MG's:En hier lees je de eerder verschenen blog over Duck Dunn door hoofdredacteur Chris Dekker.De Bassist met het het het artikel over Duck ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half augustus 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99. Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken