De bas van Tina

Psycho Killer: #31 in de Bas Top 50

De Bassist Plus 24-12-2019 10:51

Een supersimpele baslijn, die meteen herkenbaar is. Jullie waarderen het en in De Bassist 50 eindige Psycho Killer op nummer 31 in de door jullie gekozen Bas Top 50! In De Bassist 51, januari - maart 2020, schreven we over de Höfner Club Bass van bassist Tina Weymouth.

 

Wat maakt een goede baslijn? In De Bassist 50 spraken we daar uitgebreid over. Opvallend was dat veel van de door jullie gekozen baslijnen vrij simpel waren en misschien is dat wel het geheim van een goede, herkenbare lijn: Radar Love, Another One Bites The Dust, Under Pressure, A Forrest en My Generation: al deze nummers zijn redelijk snel onder de knie te krijgen. Het gaat natuurlijk om de rol binnen het nummer, de sound en hoe het gespeeld wordt. Dat weet Tina en dat hoor je in de video van #31 in de door jullie gekozen Bas Top 50!



De Bassist met het artikel over de bas van Tina ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half maart 2020.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 11,90. Dan krijg je twee edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken