De Basplaat van Danny van Tiggele

Is Wings Over America de beste basplaat ooit?

De Bassist Plus 20-12-2018 11:12

Danny van Tiggele vindt Wings Over America de beste Basplaat. Waarom? je leest het in De Bassist #47, januari - maart 2019. Hieronder hoor je hoe briljant Wings live was

Eigenlijk wilden we een mooie spotify-playlist maken met het complete live-album Wings Over America. Het album is echter niet meer beschikbaar, waarschijnlijk vanwege alle heruitgaves van Wings die net verschenen zijn en nog gaan verschijnen. We wachten de terugkeer zeer ongeduldig af. Wat is er echter mooier dan Wings met beelden? Daarom hier een concert van twee uur uit Australië:



Wat is er nu zo fijn aan Wings Over America? Je leest het in De Bassist, maar laten wij ook een mening geven. Naast ontzettend veel goede songs én een topband, had Macca het dit keer helemaal voor het zeggen, zonder de andere ego's van Lennon, Starr en Harrison. Let wel op: 'andere' ego's, want McCartney is zeker niet de makkelijkste om mee te werken. Door het alleenrecht is de bas dan ook loeihard en dik in de mix gezet, ook als een van zijn bandleden de Precision ter hand neemt. Smullen voor bassisten dus!



En de songs: Jet, Let Me Roll It, Maybe I'm Amazed, Rockshow (met de Nederlandse verwijzing 'at the Concertgebouw'), Live And Let Die, Band On The Run, Listen To What The Man Said, Silly Love Songs en dan nog wat Beatlestracks. Wordt het beter? Een Brits magazine noemde de 'medley' van Venus & Mars, Rockshow en Jet de beste concertopener ooit en daar zijn wij het mee eens!

En alleen geluid:




De Bassist met De Basplaat Danny van Tiggele is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot half maart 2019.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

zoeken
zoeken