aanmelden
De Basplaat: A Nod Is As Good As A Wink... van The Faces
Douwe Bob's Jeroen Overman over zijn liefde voor Ronnie Lane
De Bassist + 21-09-2017 11:51
In De Bassist #42, oktober - december 2017, verklaart Douwe Bob's Jeroen Overman de muzikale liefde aan Ronnie Lane. Speciaal voor jou hebben we wat fijne filmpjes onder elkaar gezet.

Ronnie Lane, Plonk voor vrienden, ken je natuurlijk als bassist van The Faces en daarvoor The Small Faces. In The Small Faces was de kleine Brit vooral te zien met een tweetal Harmony-bassen met een holle body. Later stapte hij over op twee verschillende bassen die voor hem gemaakt werden door de beroemde Britse bouwer Tony Zemaitis.

In het volgende filmpje hoor je Plonk heerlijk ronken en fantastische lijnen spelen op een cover van een McCartney-song.Deze Temptations-cover is ook een van de favorieten van Jeroen:The Faces in Nederland, tijdens het Vliegermolen-optreden, waar Jeroen in de Bassist over spreekt:Ten slotte spreekt Jeroen over Lane als songwriter. De meeste bekende rockers van The Faces werden geschreven door Wood, McLagan en/of Stewart, maar Lane maakte prachtige, folk-songs die hij zelf inzong en die zeker de aandacht verdienen. Debris is een favoriet van Overman en van uw hoofdredacteur:
Hoor je Plonk terug in Jeroen's spel? Oordeel zelf!
Hoe kom ik aan deze editie van De Bassist met het interview met Douwe Bob's Jeroen Overman? 

Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 september 2017.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier