aanmelden
Yolanda Charles in beeld
Video's met Weller, Williams en Zimmer
De Bassist + 07-07-2017 00:07
Onze Remus Aussen interviewde de Britse bassist Yolanda Charles. Je leest het interview in De Bassist #41, juli - september 2017. Remus vertelt daarin over haar werk met Paul Weller. Het bewuste filmpje - en meer - zie je hieronder.

Een stukje uit het interview:

Vraag is natuurlijk hoe ze met haar zeer duidelijke R&B en funkachtergrond bijvoorbeeld terechtkomt bij iemand als Paul Weller, met zijn punk/mod revival band The Jam. Feit: de versie van Heavy Soul (zoek op Youtube op Yolanda Charles/Paul Weller) van deze formatie is te gek.

Zoeken hoeft niet, want wij reiken het op een digitaal presenteerblaadje aan:
Live Wood is een geweldige cd/dvd van Paul Weller. Het toont hem misschien wel op het top van zijn kunnen - met gelukkig ook wat zelfspot, lachendals het intro niet helemaal mooi is - en deels opgenomen in Paradiso, Amsterdam. Het basgeluid én -spel is heerlijk op album en dvd.
Een ander nummer uit dezelfde tijd, met een fijn-baspompende Yolanda:
Voor een enorme mensenmassa spelen op Knebworth? Yolanda deed dat met Robbie Williams, waar ze een tijd lang musical director oftewel bandleider was:


En anno 2017 speelt ze in de grootste zalen met Hans Zimmer. Afgelopen juni stond ze in een uitverkochte Ziggodome. Dat ziet er zo uit:

 

Yolanda is al jaren een Fender-endorser. Ze speelt live op hybride- en buizen-Super Bassman's (Bassmen?) en ze is te zien en te horen met de P, J en Dimension:
Hoe kom ik aan deze editie van De Bassist met het interview met Yolanda Charles? 

Deze editie van De Bassist is te koop in de betere tijdschriftwinkel in Nederland en België tot 14 september 2017.

Je kan De Bassist ook los voor € 7,50 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 14,50. Dan krijg je maar liefst drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen.Klik hier

Je kan De Bassist ook digitaal lezen, op tablets en smartphones. Voor maar € 3,99.Klik hier