Superbassist Cody Wright

Op tour met Jonathan Scales Fourchestra

De Bassist Plus 15-12-2015 23:12

Eens in de zoveel tijd staat er iemand op waar meteen de hele baswereld over praat. Cody Wright is zo’n bassist. Van Leland Sklar tot Victor Wooten: allemaal zijn ze vol lof over deze nieuwkomer, die er al een hele carrière op gitaar op heeft zitten. In Amsterdam spraken we met het jonge talent over goedkope bassen, plectrums, Nederlandse basversterkers en hoeveel we
van gitaristen kunnen leren.

Hij wordt een van de meest innovatieve, soulvolle en virtuoze bassisten van nu genoemd. Victor Wooten noemt hem verbazingwekkend en muzikaal, Felix Pastorius roemt de manier waarop hij funkt met een plectrum, ‘iets waar hij zelf aan moet gaan werken’, en Leland Sklar houdt het kort: ‘Smoking!’ Op een druilerige herfstdag spreken we Cody Wright in hartje Jordaan. Hij tourt met Jonathan Scales Fourchestra door Europa en in Nederland wordt hij op sleeptouw genomen door iemand die mede verantwoordelijk is voor zijn duidelijke basgeluid: versterkerbouwer Marc Vanderkley.

Lees het interview in De Bassist 35, jan-feb-mrt 2016. Bekijk hier een paar video’s met Cody Wright.

Cody, jammend met een loopstation:



Een demo met zijn bijzondere Zon-bas en Nederlandse Vanderkley-versterking:

Cody demo'de op de stand van Vanderkley tijdens de London Bass Show in 2015. Hier jamt hij met Yolanda Charles, die je misschien kent van Paul Weller en Kane:

 

Een solo tijdens een Fourchestra-optreden:

 

 

 

zoeken
zoeken