Stanley Clarke Spellcaster Bass

Basgitaar in vorm van Stratocaster.

Merknieuws 25-02-2021 12:32

Stanley Clarke zien wij normaal gesproken met zijn legendarische Alembic bassen maar hij heeft nu zelf een bas ontworpen.

Eind 2018 verscheen er al een bericht (lees hier) over een nieuwe bas van Stanley Clarke in de vorm van een Fender Stratocaster met de naam Spellcaster. Nu is eindelijk de bas af en het resultaat is in ieder geval geen saaie bas!

De Stanley Clarke Spellcaster wordt gemaakt door Oneanta Guitar en lijkt in eerste instantie op een gewone gitaar maar schijn bedriegt. De Spellcaster is een shortscale bas met een mensuur van 30,5 inch die voorzien is van een omgekeerde kop, net als de gitaar van Jimi Hendrix. Naast de bekende vorm is de bas voorzien van een tremolo en drie enkelspoel-elementen die ontworpen zijn door Kent Armstrong en Tom Lieber. Daarnaast is er nog de vijfweg-schakerlaar en de volume/toon/toon-configuratie, geheel in de traditie van de Stratocaster.

Één toonknop is voor het nek-element, de ander is voor het middelste element. Daarnaast is er nog een mini-knop waardoor je de nek-en brug-element tegelijk kunt inschakelen of alledrie de elementen tegelijk.

De Spellcaster heeft een Vintage Toneburst afwerking op een elzenhouten body, een geschroefde esdoorn hals met 25 frets die voorzien is van een pallisander toets. De omgekeerde kop heeft zelf ook nog een functie, hierdoor staat er meer spanning op de E-snaar en minder op de G-snaar. Met een gewicht van slechts 3,8 kg is het zeker geen zware bas.

"De Spellcaster Bas is er niet om je huidige instrument te vervangen maar om je als speler meer opties te geven, zie het als een uitbreiding van je arsenaal" Aldus Stanley Clarke. "Wannneer het moment komt dat je een solo moet spelen is dit het instrument dat je vast moet pakken."

De Spellcaster kost zo'n $2200 maar is via Oneanta Guitar al verkrijgbaar vanaf $1635.

Website Oneanta Guitar

zoeken
zoeken