Clarke ontwerpt Fender

Stratbas op komst

Merknieuws 08-11-2018 10:15

In de huidige De Bassist, #46, oktober - december 2018, komt Stanley Clarke met zijn Alembic voorbij in de rubriek De Bas. De meester heeft er altijd andere bassen naast gespeeld en tegenwoordig is dat een eigen model - die door Fender in productie wordt genomen.

De laatste tijd werd baslegende Stanley Clarke met een bijzondere bas gezien. In een online-interview gaf hij een verklaring:

'Ik speel al mijn hele leven Alembic, maar daarnaast bouw ik bassen met een vriend van me in New York. Af en toe geven we deze uit onder de naam Spellbinder. De bas op de foto is een sneak preview van een bas en Fender gaat het uitbrengen. De nieuwe bas lijkt op een Fender Stratocaster, dus we brachten het naar Fender en die vonden het te gek. Het heeft een omgedraaide kop, dus het is een beetje een Jimi Hendrix-bas. Het geeft de E-snaar meer lengte, deze snaar staat wat losser en het geluid is daarom wat anders. Het is een hele coole bas. Fender denkt nu na over de modelnaam, maar we willen het woordje "Strato" ergens in.

Filosofie
Over de filosofie achter het ontwerp vertelde Clarke ietwat cryptisch het volgende:
'Ik wilde het aan Fender duidelijk maken, dat het geen vervangingsbas is. De meeste basbouwers maken een bas en zeggen: "je kan nu je Warwick, je Fender of wat dan ook wegdoen." Deze bas is echt een toevoeging, zoals een gitarist een Strat en een Les Paul heeft. Baslijnen klinken er te gek op, maar je kan er ook goed op soleren.' 

Natuurlijk zijn er diverse kleine bouwers en hobbyisten die al eerder dergelijke bassen bouwden.

We houden je natuurlijk op de hoogte van het nieuws van Fender.

  

 

 

 

zoeken
zoeken