Souldier True Vintage

Gelimiteerd en prachtig

Merknieuws 20-03-2020 10:03

Speciaal voor Europa is er een bijzondere serie gitaarbanden voor de echte liefhebbers uitgekomen. De True Vintage-banden zijn een initiatief van importeur Musifacts en worden gemaakt door Souldier in Chicago.



De vaste lezer weet dat wij fan zijn van de kwaliteitsbanden van Souldier uit Chicago. Het merk heeft ongeveer 1.600 verschillende stoffen - die lang niet allemaal online staan - die weer te combineren zijn met diverse kleuren autogordel als achterzijde, met verschillende kleuren leer als uiteinde en verschillende kleuren en soorten gesp. Zo zijn er miljoenen mogelijkheden en zo goed als iedere band is uniek. Souldier wordt gebruikt door onder meer Johnny Marr, de leden van Wilco, Aerosmith, Gary Clark Jr., Ace Frehley van Kiss, Andrew Bird, Tash Sultana, Jason Mraz en in Nederland door onder meer JB Meijers, de band Wies en Raymond Stolp.



Sommige stoffen worden alleen voor bepaalde bands en muzikanten of voor kleine series gebruikt en dat bracht importeur Musifact op een idee. Speciaal voor Europa komen ze met een eigen eigen serie die Souldier True Vintage heet en die in kwaliteitsgitaarzaken te vinden zijn.



Daan van Dijk van Musifacts:
'Het zijn originele, echte vintage stoffen! We zijn altijd naar dit soort stoffen op zoek. Wat wij mooi vinden voor een gitaarband, kopen we en gaat naar Souldier in Chicago. Dit zijn dus stoffen die niet perse bekend staan voor een bepaalde artiesten zoals sommige andere Souldier-banden, maar die wel mooi kleuren met gitaren, en die er vintage uit zien. Dan worden alle banden per stuk, door Souldier gemaakt, ze worden genummerd, zodat iedereen weet hoeveel er gemaakt zijn en ze worden in batches gemaakt van 10 of 12 verschillende modellen. Van de banden worden uiteindelijk tussen de 5 en 25 stuks gemaakt, dus ze zijn zeer uniek!'

Wil je zo'n bijzondere band? Check je gitaardealer! En scroll naar beneden voor nog meer foto's.

Importeur Musifacts
Website Souldier

Jen Tabor is het creatieve brein achter Levy's en Souldier. Je leest hier een interview met haar.

En uw hoofdredacteur schreef ooit een blog over zijn liefde voor banden. En die lees je hier.


 

zoeken
zoeken