aanmelden
Eastwood Warren Ellis Bass
Een Mustang, maar ietsje anders.
Merknieuws 25-02-2019 12:02
Eastwood maakte al een tenorgitaar en een tenornbariton voor Warren Ellis. Nu komt daar een bas bij die een beetje Mustang is en een beetje Musicmaster.

Warren Ellis is een beetje een engig uitziende man, die al jaren samenwerkt met Nick Cave in The Bad Seeds en Grinderman. Eastwood maakt al enkele viersnarige gitaren voor hem, die ons al een paar keer op het verkeerde been hebben gezet: 'Hey, een nieuwe bas! Ohnee...' Nu is er dus wél en bas en door de jarenlange verwarring keken we er bijna overheen.De nieuwe Eastwood Warren Ellis Bass Guitar kost € 871,- en doet qua specs en uiterlijk aan de Fender Mustang Bass denken. De esdoorn hals met palissander toets zit via schroeven aan de elzen body vast. De mensuur is met 30,5" short scale. De brug doet denken aan de ingekorte Mustang-brug van de laatste Amerikaanse veries uit de Performer Series. De slagplaat en controlepaneel zijn ook behoorlijk Mustang. Alleen het element wijkt af. In plaats van twee halfjes, zit er een enkel blade-element op, waardoor we meteen denken aan de Fender Musicmaster, dat standaard van een gitaarelement (!) is voorzien. Eastwood geeft er net een eigen draai aan door het iets schuin te plaatsen.

Goed nieuws voor de linkshandigen onder ons: de bas is ook verkeerd-en-om leverbaar in zwart. Voor de saaie rechtshandigen is de bas er in Vintage Cream (foto), Dark Cherry en Black.


Eastwood-website