aanmelden
Fender American Performer Series
De eerste Amerikaanse Mustang sinds '81?
Merknieuws 03-12-2018 11:56
Vandaag introduceert Fender de American Performer Series. Dit is de opvolger van de American Special series, oftewel de goedkoopste Amerikaanse lijn. De serie wordt in januari 2019 op de NAMM aan het publiek getoond, maar is nu al leverbaar. In de serie zien we een Precision, een Jazz en een Mustang.

Op basgebied worden we in de nieuwe Performer Series getrakteerd op drie bekende modellen. De American Performer Precision Bass, Jazz Bass en Mustang Bass. Dit laatste is bijzonder, want als we het juist hebben, kwam de laatste Amerikaanse Mustang in 1981 uit de fabriek. Daarna zagen we, los van een enkel Custom Shop-model alleen Japanse en Mexicaanse versies.

De passieve serie valt op door nieuwe Yosemite-elementen, ClassicGear-stemmechanieken, de GreaseBucket toonknop – minder laag zonder modderig te worden, een jaren zeventig logo en nieuwe kleuren. Alle modellen worden geleverd met een deluxe gigbag en de adviesprijs ligt tussen de €1.200 en €1.400.

Mustang Bass
De Mustang heeft – in tegenstelling tot de Mexicaanse PJ-versie – een behoorlijk correcte brug en de bekende kleine elementen. Er is een Jazz-element toegevoegd, waardoor de brug dus ietsje ingekort is,  wat niet helemaal onze smaak is. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt doordat het basje in Satin Surf Green (hoofdfoto) leverbaar is. Lekker! Is dat te opvallend voor je? De Mustang is er ook in Arctic White, 3-Tone Sunburst en – lekker seventies – Aubergine (foto hieronder).

 

Precision Bass
Ook de Precision heeft een extra J-element en is leverbaar in een reeks mooie kleuren. Als je voor een palissander (rosewood) toets kiest, is de bas leverbaar in 3-Tone Sunburst en Arctic White. Als je voor een esdoorn (maple) toets gaat, is er keuze uit Penny (foto 2) – een soort koperkleur – en Satin Lake Placid Blue (foto 1).

 Jazz Bass
Dan hebben we de Jazz. Deze American Performer is ook leverbaar met palissander of esdoorn toets en dan heb je de keuze tussen wit en sunburst net palissander en Satin Surf Green (foto 1) en Penny (foto 2) met esdoorn.

Fender-website