aanmelden
Eastwood Backlund 100 Bass
En weer een!
Merknieuws 25-02-2019 12:02
Eind vorig jaar maakten we melding van een nieuwe Eastwood, ontworpen door Backlund. 'Helemaal te gek, maar het had een tikje extremer gemogen,' was onze mening... ...en onze gebeden zijn verhoord!

Eastwood maakt vele bijzondere eigen modellen, heruitgaves en instrumenten die gebaseerd zijn op oude en vaak maffe modellen. Backlund is een bouwer van extreme en dure gitaren, maar Eastwood maakt ze betaalbaar. Of de bas in productie komt hangt nog wel van jou af. De meeste projecten van het merk zijn op inschrijving en met een aanbetaling. Is er genoeg animo? Dan maken ze de bas!

Via deze link lees je wat we van de eerste Backlund-bas vonden en nu is er dan - yes! - een extremere versie. Hoe de body er uitziet zullen we niet omschrijven, want dat zie je zelf en het is niet te vergelijken met andere bassen op de markt. Dan maar de specs:

De Backlund 100 Bass heeft een body en hals van mahonie, de toets is van pao ferro en heeft - ja, echt waar - 22,5 frets. We verwachten een beetje 'neck dive', maar de mensuur van 32" zal dat ietsje voorkomen én het speelt comfortabel. Of de hals geschroefd, gelijmd of doorlopend is, wordt niet gemeld. De twee elementen worden bediend door een Strat-achtige driewegschakelaar en masterknoppen voor volume en toon.Zijn we helemaal 100% tevreden? Natuurlijk niet! Journalisten zijn geboren zeikerds. Hoewel de Jazz-elementen prima staan, hadden we graag een eigen ontwerp gezien.De prijs? Levertijd? Als je 150 dollar van de 1250 dollar aanbetaalt, heb je de bas in juli. Met gigbag, maar het verschepen komt er nog bij. 

Eastwood-website