aanmelden
Backlund Rockerbox Bass
Retro-futuristische bas van Eastwood.
Merknieuws 15-11-2018 17:32
John Backlund maakt al jaren fantastische gitaarontwerpen, die gebaseerd lijken te zijn op de Amerikaanse auto's uit de jaren vijftig - zei iemand Chevy Bel Air? - en de futuristische ontwerpen uit die tijd. Samen met Eastwood kwamen er al wat betaalbare gitaren uit en nu is er dan eindelijk een bas.

Om een echte Backlund te kopen moet je een behoorlijk gevuld spaarvarken aan diggelen slaan. Maar leve Eastwood! Het merk dat al diverse maffe en zeldzame oude bassen en gitaren nieuwe leven inblies, werkt alweer een poos samen met John Backlund voor betaalbare versies van zijn ontwerpen.

Er is nu eindelijk een bas. Wij vinden hem prachtig, hoewel het nog wel een tandje extremer had gemogen - wie weet gebeurt dat later nog met een tweede model? Vleugels willen we!Chevrolet
Maar laten we eerst eens goed naar de Rockerbox Bass kijken. De retro-futuristische bas heeft een halfholle, Gretsch-achtige esdoorn body met drie 'luchtinlaten' die rechtstreeks van een muscle car lijken te komen. De mahonie hals heeft een esdoorn toets en de mensuur is 32". Medium scale dus. De toets meet 38mm bij de topkam, wat ook lekker comfortabel is. De twee humbuckers worden bediend met een drieweg-elementschakelaar, twee volumeknoppen en een master-toonknop. Ook het staartstuk van de klassieke brug oogt lekker futuristisch. De two-tone-afwerking, die weer van de eerder genoemde Chevrolet lijkt te komen, wordt afgemaakt met een geborsteld metalen slagplaat.

Waarschijnlijk is dit een 'love it or hate it'-bas, maar wij hebben er een kleenexje tegen het kwijlen bijgepakt. Doe die Teal Green maar!

De prijs? Je kan intekenen op de bas en dan betaal je alvast 200 dollar. De totaalprijs is $1.249,- exclusief verzenden en de bas is alleen bij Eastwood leverbaar. Het is géén grap, maar de bas komt dan per april 2019 op je deurmat. 

En hier is een link naar Eastwood.