aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 10 Rat Cable
Na distortion, nu ook volumeregeling in een kabel.
Merknieuws 07-01-2019 13:28
Een distortion of volumeknop in een kabel. Is dat echt nodig of weten 'ze' van gekkigheid niet wat ze moeten bedenken? 'Ze' is in dit geval RAT en lees hieronder wat er handig is aan deze kabels.

Vorig jaar noemden we in ons NAMM-nieuws een bijzondere kabel van RAT: de RAT FX RAT Tail. Je leest er alles over door op deze link te klikken. Kortgezegd is het een kabel met daarin dezelfde diodes als de bekende RAT-dostortion, die we ook op de pedalenplanken van bassisten zien. Deze is nu leverbaar en RAT komt meteen met een tweede snoer.

 

De RapcoHorizon V-Cable kan met zowel akoestische als elektrische instrumenten gebruikt worden. Naast dat je het volume kan bedienen, kan je de kabel ook in een uit-stand zetten, waardoor je kabel zonder bijgeluiden uit je instrument te nemen is. Verder is het handig voor bijvoorbeeld akoestsiche gitaren of bassen zonder volumeregeling aan boord. Soms verandert je geluid door je volume terug te draaien en sommige goedkopere bassen hebben een volumeregeling die meer aan-/uit is dan lineair. Ook in dit geval kan de kabel handig zijn, hoewel je natuurlijk ook gewoon voor een setje nieuwe potmeters kunt kiezen.
Handig of overbodig? Het is aan jou!

RAT-website
High Tech-website