aanmelden
NAMM-nieuws
Pro Co Rat Tail
Merknieuws 18-01-2018 11:38
De Fuzz Face, de Big Muff en de Rat behoren tot de originele distortions en alle drie worden ook regelmatig - met wisselend succes - voor bas gebruikt. Pro Co, de fabrikant van de Rat, komt nu met iets unieks en we zijn benieuwd wat wij bassisten er mee kunnen.

Bassisten hebben eigen eisen en wensen aan pedalen. Muffs en Rats worden regelmatig gebruikt, maar we missen soms wat laag in het geluid. Daarom hebben de meeste drives, distortions en fuzzen voor bas een blendknop. Hiermee meng je je originele bassignaal met het overstuurde signaal, waardoor je én viezigheid hebt én een dikke bodem. Toch zijn er genoeg drives zonder blendknop en sommige bassisten zweren bij bijvoorbeeld hun oude Muff.

De Pro Co Rat heeft geen blendknop, maar we zien het toch regelmatig terug op pedalenborden van bassisten. Mede daarom zijn we wel benieuwd naar de Pro Co Rat FX Rat Tail Distortion Cable. De gekke professors bij het merk hebben dezelfde diodes als het Rat-pedaal heeft in een kabel gebouwd en deze distortion is dus ook via je kabel te bedienen - waar je ook staat op het podium! De Rat Tail kent drie standen: in true bypass hoor je je normale signaal, er is een distortion op normaal volume en een stand met een boost van 3dB om goed door de mix te knallen.We kunnen wat nadelen bedenken, maar toch lijkt het ons een leuk hebbeding! En zouden er in de toekomst meer pedalen in kabelvorm komen?

De prijs? Daar komen we volgende week hopelijk achter.

Rat-website