Tweede editie The Gibson Bass Book

Met nog meer Gibsons!

Muzieknieuws 12-05-2020 13:01

De tweede druk van The Gibson Bass Book - het internationale standaardwerk over Gibson-bassen - is uit. Deze keer met een harde kaft, in een gelimiteerde opgave en met nog meer Gibson-bassen.

Rob van den Broek is een oude bekende van ons magazine. Zijn kantoor was naast de voormalige redactie van ons magazine. Uw hoofdredacteur deelt zijn passie voor Gibson-bassen en Rob schreef menig test voor jouw lijfblad. Daarnaast is hij natuurlijk auteur van The Gibson Bass Book - het internationale standaardwerk over Gibson-bassen. Er is nu een tweede, gelimiteerde editie met nog meer bassen.

Het eerste deel was een groot succes, maar sinds het verschijnen van het boek, bracht Gibson nieuwe bassen uit en er werden bassen ontdekt. Zo bevat het boek nu informatie en foto's over Bunny Brunel Signature Bass en de 1959 Explorer. Naast info over zustermerk Epiphone, dook Rob nu ook in de geschiedenis van Orville, Kalamazoo en The Heritage. De eerste twee zijn zustermerken, terwijl de laatste een apart merk is van oud Gibson-medewerkers in een voormalige Gibson-fabriek. 

Samengevat vind je 204 pagina's met unieke foto's van meer dan 85 verschillende Gibsons. Het boek heeft een harde kaft, is gedrukt op A4-formaat en Rob nummert en signeert ieder boek.

Het boek is te bestellen via deze link: The Gibson Bass Book

 


Foto: Rinus Gerritsen, Chris Dekker en Rob van den Broek tijdens de lancering van de eerste uitgave bij Gibson in Amsterdam. Is Rinus zo lang? Nope, hij staat op een verhoging. (C) Arifocus. 

zoeken
zoeken