Schrijf je in voor deelname aan De Grote Prijs van Nederland - deadline 31 maart

Op zoek naar 'de beste live act van Nederland'

Muzieknieuws 01-03-2020 08:03

Bands, hiphop acts, singer-songwriters en elektronische acts kunnen zich aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland 2020, de langstlopende landelijke popmuziekcompetitie van ons land voor muzikanten met eigen repertoire. Deadline: 31 maart!

Anders dan in voorgaande jaren zijn er geen verschillende categorieën binnen de Grote Prijs van Nederland. Alle categorieën zijn samengevoegd in één competitie, op zoek naar ‘de beste live act van Nederland’.

Er zijn twee manieren om als act deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland. Je kan je plaatsen via je lokale popkoepel, de aangeslotene van POPnl. Bijvoorbeeld door het winnen van een regionale muziekcompetitie of door uit te blinken binnen de diverse talentontwikkelingstrajecten in het land.

Naast deze afgevaardigden vanuit alle provincies van Nederland, is er ook een open inschrijving. Aanmelden kan tot en met 31 maart via:

https://groteprijsvan.nl/inschrijven.

Wedstrijdverloop
De deelnemers uit de open inschrijving worden door een deskundige vakjury beoordeeld en geselecteerd. In totaal strijden 28 acts tijdens vier halve finales voor een plek in de finale op zaterdag 23 mei in de Melkweg in Amsterdam. De halve finales vinden eind april plaats in Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Acht acts plaatsen zich voor de finale, waar uiteindelijk één act de beker in ontvangst mag nemen met een mooi prijzenpakket bestaande uit opnamebudget, coaching, diverse optredens en de titel ‘beste live act van Nederland’. Naast de winnaar van de Grote Prijs van Nederland is er ook een publieksprijs en een prijs voor de beste muzikant van de avond.

Grote Prijs van Nederland
De Grote Prijs van Nederland staat sinds 1983 bekend als dé competitie voor jong poptalent en is dit jaar een nauwe samenwerking aangegaan met POPnl en Muzikantendag. Deze organisaties geloven in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap en begeleiding nodig hebben om verder te komen. De Grote Prijs heeft eerder al veel grote talenten voortgebracht. Typhoon, Eefje de Visser, Kalibwoy, Lucky Fonz, Dio, Ronnie Flex en Ali B stonden allemaal in de finale.

En vanaf vandaag kunnen de popartiesten van de toekomst zich via www.groteprijsvan.nl weer aanmelden voor de Grote Prijs 2020.

De Grote Prijs van Nederland wordt georganiseerd in samenwerking met GRAP en POPnl en mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, Sena, Muzikantendag, Paradiso en Melkweg.

Onze Musicmaker-collega's in onze uitgeverij zijn partner van de Grote Prijs van Nederland 2020. 

www.groteprijsvan.nl

 

zoeken
zoeken