aanmelden
Release van de Week: Sammy Hagar & The Circle - Space Between
Vandaag verschenen - 10 mei 2019
Muzieknieuws 10-05-2019 10:44
Sammy Hagar & The Circle komt vandaag uit met hun nieuwe album Space Between, het debuutalbum van deze band met legendarisch bassist Micahel Anthony. Samen met de plaat kondigen ze een tour door Noord-Amerika aan.

Tot op heden had de band, die nu al een enkele jaren bestaat, alleen een live album uitgebracht met nummers van Montrose, Van Halen, Led Zeppelin en materiaal uit Sammy’s solocarrière. Met dit nieuwe album hoopt Hagar een Grammy Award te winnen. ‘Dat staat op mijn bucket list: om nog één fantastische muzikale ervaring te hebben.’ Bekijk hieronder een livesessie van het Van Halen nummer Finish What Ya Started, dat ook op die live-plaat uit 2015 staat. Dat de band voorheen alleen maar een live-album uitbracht met materiaal van de eerder genoemde bands is niet heel gek. De bezetting bestaat naast Sammy Hagar namelijk uit drummer Jason Bonham, zoon van John Bonham uit Led Zeppelin, gitarist Vic Johnson en niemand minder dan Michael Anthony, bassist van Van Halen.Michael Anthony
Bij de laatste incarnatie van Van Halen werd Michael vervangen door Eddie van Halens zoon, Wolfgang. Wel is hij al die tijd goed bevriend gebleven met Van Halens ex-zanger Sammy Hager, waar hij nu dit nieuwe album mee heeft gemaakt. Al vaker zijn ze samenwerkingen aangegaan: in 2008 richtte ze de groep Chickenfoot op, met Joe Satriani en Chad Smith.

De drummer bracht recent een nieuwe signature bas uit, de Michael Anthony Koa Top USA. Lees elders op DeBassist.nl meer over die bas.

Beluister hieronder het gehele album: