aanmelden
NAMM Beursnieuws Deel 1 Warwick
Nieuwe Teambuilt en Rockbass bassen
Merknieuws 02-01-2019 10:42
Nog drie weken en de NAMM begint. De jaarlijkse muziekinstrumentenbeurs met het meeste nieuws. Vanaf nu komen we elke dag met de nieuwe producten voor 2019. Warwick heeft traditiegetrouw veel nieuws en een Limited Edition. Het merk blikt ook terug op de 60ste verjaardag van oprichter Hans-Peter Wilfer.

Warwick staat bekend om de hoge kwaliteit, maar het is een bekend fenomeen dat de stemmechanieken zo af en toe stuk gaan. De oude voorraad is waarschijnlijk op en het merk stapt over op Schaller-mechanieken. Het Duitse merk meld ook dat alle modellen elementen met een metalen behuizing krijgen. We zijn benieuwd!

In de Teambuilt-serie - Duits, maar net een trapje onder de Custom Shops - komt een Lee Sklar-model en speciaal voor 2019 komt Warwick met een gelimiteerd gebouwde Corvette $$ Bolt on LTD 2019. Het is lastig te zien op de eerste, vervormde foto, maar de gaten in de top van de bas lijken te zijn opgevuld met hars in een contrasterende kleur.
Alle Teambuilt-modellen krijgen een certificaat met foto en een nieuwe map met gereedschap.


Foto: deze ietwat vervormde foto - de Corvette is natuurlijk slanker - vonden we ergens in de krochten van internet. 

Rockbass
De Rockbass-serie is al lang niet meer de goedkope instapserie, maar een reeks serieuze, zeer goed gebouwde modellen uit Azië. Met een trotse W op de kop! In deze serie komt er een Idolmaker Bass met vier of vijf snaren en een Lee Sklar-model. Spannend!

De akoestische Alien kwam sinds kort al met tas, massief sparren bovenblad en een duimsteun en vanaf nu zijn deze bassen alleen met satijnlak verkrijgbaar.

Van harte, HP!
Op 20 juni was Warwick-oprichter en eigenaar Hans-Peter Wilfer jarig: hij werd zestig. In het geheim bouwde zijn personeel een bas om hem te eren. En wat voor bas! De Thumb is gebouwd van alleen maar exotische houtsoorten en het is compleet met juwelen ingelegd, waarvan er een aantal - op de toets - van achter door LEDs worden verlicht. De bas is niet te koop, maar zal wel op de NAMM te zien zijn. Warwick schat de waarde op ongeveer anderhalve ton... ...iets dat ik niet wist toen ik hem in oktober in Markneukirchen even bespeelde.
Hans-Peter Wilfer is de zoon van Fred Wilfer, die ooit Framus oprichtte en die merken als Höfner na de oorlog hielp om te vluchten naar het West-Duitsland. Zoon Hans-Peter begon Warwick en kocht later de naam Framus terug. HP's zoon Nicolas werkt inmiddels ook in de fabriek.


Foto: een trotse HP met dé bas.Foto's: details van de body.


Hieronder zie je hoe de bas werd gebouwd. Meer info over Warwick vind je via deze link.