De Bassist 67 is uit!

Met Mike Porcaro, Dale Davis, Jonas Hellborg en veel meer.

Muzieknieuws 07-12-2023 09:12

Het winternummer van De Bassist is uit. Dit keer spraken we onder meer met Ivo Severijns, Jonas Hellborg, Hilde Luytjes van Cocobolo, Michelle Hindriks van CIEL en het opkomende talent Sanne Strijbis van Eurydice. Verder zijn er tests, achtergrondverhalen over onder meer Mike Porcaro, workshops, nieuws en veel, veel meer.

Wil je de nieuwe editie van De Bassist bestellen, zonder verzendkosten en met iDeal? Check Muziekmagazines.nl

Interviews
In De Bassist 67 spraken we met Jonas Hellborg over zijn Wal-bassen en zijn samenwerking met Ginger Baker. Met Ivo Severijns blikken we terug op een prachtige loopbaan en natuurlijk kijken we ook vooruit. Mike Porcaro is al lang niet meer onder ons, maar in deze editie lees je over zijn leven en werk. Hilde Luytjes staat met haar band Cocobolo op ESNS24 en we vroegen haar onder meer naar de voorbereiding voor het prestigieuze festival. Michelle Hindriks opereert vanuit Brighton en speelt door heel Europa met haar band CIEL. Ook haar spraken we, net als De Bassist Talent Sanne Strijbis, die met haar band Eurydice net een nieuwe EP uit heeft. Verder? Jonathan Maron speelde met Groove Collective op North Sea Jazz en we spraken hem voor deze De Bassist. Ook Ivo Schot is aan het woord en met zijn band Subterranean Street Society nam hij maar liefst drie live video's op, op het kantoor van De Bassist!



Tests
Natuurlijk komen er weer genoeg mooie spullen langs. Deze keer probeerden we Ibanez SDGB1, de Fender Vintera II Mustang, de Martin DJR-10E, de Martin 000CJR-10E, drie bluetooth-versterkers van Fender Audio, de Gibson Non-Reverse Thunderbird, de G&L Tribute Fallout Bass en de Rapier Saffire Bass.



Reportages
Zoals gezegd blikken we met Hilde vooruit ESNS24, maar we blikken ook terug op twee zeer geslaagde festivals: Amsterdam Guitar Heaven en natuurlijk het Dutch Double Bass Festival


Workshops, columns en meer.
En natuurlijk hebben we weer de column van Rosan Asmussen en de workshops van Sanne Verbogt, Peter Boekholt, Bas Nuiver en Barend Tromp. Nieuw is de rubriek Nederbas van Jan van Olffen, dit keer over Herman Deinum. Dan zijn er nog de rubrieken De Bas met Dale Davis, De Basplaat met Nikola Adamovic en het nieuws uit basland, plus onze albumtips.

Veel leesplezier!

zoeken
zoeken