Bass Player stopt als gedrukt magazine

Maar gaat verder als online platform

Muzieknieuws 19-08-2022 10:44

Bass Player print mag is dead. Long love Bass Player online! Met dit bericht meldt de redactie van ons Brits/Amerikaanse collegablad Bass Player dat het stopt als gedrukte editie. De redactie, onder leiding van Joel McIver, richt zich vanaf nu helemaal op online nieuws.

 

Bass Player magazine werd in 1988 opgericht als zusterblad van Guitar Player. Na twee proefedities kwam in 1990 de officiële eerste editie en inmiddels zijn we 32 jaar en 426 uitgaves verder. Met verdriet meldt het redactieteam nu dat Bass Player stopt als gedrukt magazine. Als redenen worden onder meer de enorme prijsstijging van van papier, drukken en distributie (brandstof) genoemd.

De laatste zes jaar werkte De Bassist nauw samen met Bass Player in het uitwisselen van informatie, contacten en inhoud. Artiesten die wij als Nederlands blad soms lastiger konden bereiken, kwamen toch in ons magazine met hulp van Joel en zijn team. 

Er is gelukkig ook goed nieuws. De redactie zal vanaf nu al het basnieuws de wereld in werpen via het Bass Player-kanaal op GuitarWorld.com, waar je het hele bericht over de overgang naar digitaal kan lezen. 

Joel: 'Natuurlijk zal ik het magazine enorm missen, maar ik denk ook dat we de baswereld nog beter kunnen bedienen door al onze info digitaar aan te bieden als deel van Guitar World. Tot nu toe bestond ons onlinegedeelte uit info uit het magazine en nu kunnen we ons focussen om online unieke berichten en video's aan te bieden, zodat de baswereld dagelijks nieuws ontvangt.'

Op 13 september ligt de laatste editie in de winkel. De Bassist en Bass Player blijven in de toekomst nauw samenwerken.

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken