Release van de Week: PRONK - Mayonaise

Rock & Roll in z'n moerstaal

Muzieknieuws 07-07-2022 13:31

Een paar jaar geleden verwelkomden wij het eerste album van PRONK, Party Music For Outsiders, met open armen. Want een lekkere bak vuige, ongecompliceerde maar toch niet alledaagse rock & roll, daar zijn we potdomme niet vies van.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en een Spotify-playlist.

Met opvolger Mayonaise gaat de ex-bassist van onder meer Bökkers gewoon lekker door waar hij goed in is. De punk-achtige rock klinkt altijd ergens bekend in de oren, maar zet je vaak ook aangenaam op het verkeerde been. Arjan Pronk weigert nog steeds om ook maar een woord ABN te spreken of te zingen, maar iedereen die niet uit Salland of andere oostelijke windstreek komt, zal de refreinen desnoods half fonetisch mee willen blèren. Met een vuist in de lucht welteverstaan! 

Op de plaat horen we ook Dion Legebeke, zangeres van de rockband The Damned Few, die de bonkige Pronk met gemak terug de mand in blaft. Live is PRONK al helemaal een rock & roll-festijn, omdat hij tegenwoordig naast Legebeke ook nog eens leden het podium op trekt uit andere hemelbestormende oostelijke garagebands, zoals Money & The Man en Magnetic Spacemen. Zelf draagt hij op de bühne de bas over aan Gerben Bielderman, aangezien hij zich daar liever concentreert op het zingen en het aanjagen van het feest. Dat moet natuurlijk ook gebeuren. Bas spelen doet wel weer in de (inmiddels weer repeterende!) The Horse Company. 

 

zoeken
zoeken