Release van de week: Slash - 4

Vandaag verschenen: 11 februari 2022

Muzieknieuws 11-02-2022 17:05

Jarenlang wilde hij het al: een album live in de studio opnemen. Voor hun vierde album, simpelweg '4' getiteld, gingen Slash, Myles Kennedy en The Conspirators de legendarische RCA Studio A in Nashville in om die wens in vervulling te brengen. Voor de maart-editie van Gitarist hebben we Slash geïnterviewd, 25 februari in de winkel. Vandaag komt Slash '4' uit!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Kevin Pasman

Zelfs in de vroegste dagen van Guns 'n' Roses kwam het er niet van, maar Slash heeft nu toch eindelijk een studioalbum live opgenomen. “Ik heb elke soort liveconfiguratie gedaan die je kunt bedenken zonder dat je daadwerkelijk honderd procent live speelt”, licht de gitarist toe. “Ik geef producers altijd de schuld; de meeste producers willen niet dat je de versterkers in dezelfde ruimte zet als de drums. Maar ik kan mijn gitaarsound niet vertrouwen door een koptelefoon.

Toen we op zoek waren naar een producer voor '4', sprak ik aan de telefoon met Dave Cobb. We raakten aan de praat over hoe hij een rock ‘n’rollband live wilde opnemen in de stijl van Glyn Johns. Toen dacht ik meteen: jij bent de man! We hebben ter plekke de deal gesloten.”

Slash, zanger Myles Kennedy en The Conspirators - gitarist Frank Sidoris, bassist Todd Kerns en drummer Brent Fitz - namen de basis voor het album in vijf dagen op. Na enkele kleine overdubs voor achtergrondzang en leadgitaar was het album af. In een interview dat binnenkort in Gitarist 372 (maart-editie) verschijnt noemt Slash het "een fantastisch old school opnameproces".

Op verzoek van producer Dave Cobb oefenden de heren het materiaal niet te veel om de spontaniteit van een band die met elkaar speelt goed vast te kunnen leggen. Meer over het opnameproces lees je binnenkort in ons zusterblad Gitarist (editie 372).

Je kunt deze Gitarist online bestellen vanaf 24 februari, maar wie alvast een indruk wil krijgen kan de "making of"-video's op het YouTube-kanaal van Slash bekijken. We hebben alle video's die online staan hieronder voor je verzameld.

Bonus: vanavond, vrijdag 11 februari, om 20.00 uur is Slash met band in een livestream te zien op Youtube: 

The Making of 4: Episode 1

The Making of 4: Episode 2

The Making of 4: Episode 3

Luister hier naar '4': 

 

zoeken
zoeken