David Cross en Michael Manring's Alternate Tunings

Digitaal boek over alternatieve stemmingen.

Muzieknieuws 14-12-2021 13:06

Michael Manring kennen wij natuurlijk van zijn Hyperbass met alternatieve stemmingen, nu komt er een digitaal boek over dit onderwerp uit.

Als Michael Manring speelt klinkt dat altijd anders dan bij de meeste bassisten mede dankzij zijn alternatieve stemmingen. Nu gaat hij een samenwerking aan met David Cross om een serie boeken uit te brengen omtrent dat onderwerp.

"Let's Get Lost" bestaat uit vier delen die zich richt op een aparte stemming voor elke snaar. Het project begon toen Cross Manring interviewde.

"Recent interviewde ik Michael Manring met Tom Semioli voor onze radioshow en podcast 'Notes From An Artist'" legt hij uit. "We bespraken enkele onderwerpen een één daarvan was het gebruik van alternatieve stemmingen. Het was een interessant gesprek en zeker een goed onderwerp voor lesboeken aangezien dat er nog niet is. Wat ik vooral fascinerend vond was dat als je een vier-vijf- of zessnarige bas nam en de stemming daarvan aanpast is dat je zowel nieuwe mogelijkheden als vingerposities kon maken die leuk zijn en je kunnen verwarren. Daarom heet het boek ook "Let's Get Lost" omdat dat inderdaad zal gebeuren. Desondanks kom je op interessante plekken terecht en alles wat je zult horen en spelen klinkt anders"

"Ik heb een prachtige reis gemaakt in de afgelopen 50 jaar dat ik gestopt ben met de EADG-stemming" aldus Michael Manring. "Ik hoop dat jullie net als ik veel plezier zullen beleven aan verdwaald raken"

Het eerste deel richt zich op de E-snaar die omlaag gaat naar een B en zich omhoog werkt naar een Eb. Gross heeft daarbij voorbeelden gegeven en Manring geeft informatie over het bereik, hoe je het kunt gebruiken en de juiste vingerzetting.

Het boek is verkrijgbaar via de Bass Guitar Channel Website.

The Bass Guitar Website

zoeken
zoeken