The Double Bass Book

Geschiedenis van de contrabas

Muzieknieuws 19-08-2021 10:09

Voor de basgitaar was er natuurlijk decennialang de contrabas. In dit boek duiken we de geschiedenis van het instrument in.

Jonas Lohse is een groot liefhebber van de contrabas en daarom heeft hij dit boek geschreven, 'Das Kontrabass-Buch'. De Engelstalige versie is vertaald door Martin Wind.

'The Double Bass Book' neemt je mee naar de ontstaansgeschiedenis en de bouw van het instrument aan de hand van veel foto's en illustraties verdeeld over 240 pagina's. Lohse geeft veel informatie over bekende bouwers door de jaren heen en over spelers uit de jazz en klassieke muziek. Gelukkig voor ons heeft Wind ook het voorwoord van Lohse voor ons vertaald:

"Ik hoop dat jullie veel plezier zullen beleven aan deze reis over de contrabas als ik heb gedaan. Ik heb nu veel meer kennis opgedaan over het vakmanschap dat nodig is om deze instrumenten te maken" schrijft hij. "Ik ben mij nu nog meer bewust van de grote technologische vindingen en de wetenschap eromheen waardoor wij geluid kunnen ervaren. Nog meer dan dat heb ik bewondering gekregen voor alle bassisten die het instrumenten naar ongekende  hoogte hebben gebracht".

Het boek is nu verkrijgbaar vanaf €39.

Website Jonas Lohse

zoeken
zoeken