Rudy Sarzo terug bij Quiet Riot

Bassist keert terug bij band

Muzieknieuws 05-08-2021 17:35

Voor de fans van de band Quiet Riot is er goed nieuws, bassist Rudy Sarzo keert weer terug!

Bassist Rudy Sarzo heeft bekend gemaakt dat hij na 18 jaar terug zal keren bij de band Quiet Riot. Sarzo speelde mee op de grootste hits maar is wel de enige aanwezige van de klassieke line-up.

"Ik ben ontzettend blij om weer terug te keren bij Quiet Riot waar we ruim 40 jaar geleden 'Metal Health' mee opnamen, het eerste metal album dat op nummer 1 kwam op de Billboard top 200 albumlijst" aldus Sarzo. Hierop stonden de hits 'Cum On Feel The Noize' en 'Metal Health'.

De bassist speelde ook nog mee op 'Condition Critical' voordat hij de band verliet in 1985. Hij kwam nog even terug tussen 1998 tot 2003, daarnaast speelde hij bij Ozzy Osbourne, Whitesnake, Dio, Blue Oyster Cult, Queensryche en The Gues Who.

"Met deze zet zal de huidige bassist Chuck Wright een stap terug doen zodat hij zich kan richten op zijn eigen carrière waaronder zijn prijswinnende 'Ultimate Jam Night' in de Whiskey A-Go-Go waar Quiet Riot volledig achter staat" aldus de band in een verklaring.

In 2022 zal Rudy terugkeren om te touren en een album op te nemen, tot die tijd speelt hij bij The Guess Who tot zij een vervanger hebben gevonden.

zoeken
zoeken