Jaco Pastorius: The Lost Tapes Documentary

Nieuwe documentaire Jaco Pastorius opgedoken

Muzieknieuws 13-07-2021 13:39

Drie Jaco Pastorius fans uit Frankrijk maakten ooit een documentaire die verloren werd gewaand. Nu zijn de beelden weer gevonden.

Onlangs verscheen op het Youtube-kanaal 'Realcut' een fan-film documentaire met de titel "Jaco Pastorius: The Lost Tapes Documentary". Hierin zit materiaal verwerkt dat van andere bronnen afkomstig is maar er zitten ook interviews van de makers zelf tussen.

"Het begon allemaal in 2006, wij drie zijn groot fan van Jaco Pastorius en besloten zelf een film te maken ter ere van deze grote muzikant, zijn muzikale aanpak, creativiteit, nalatenschap en wilden zijn menselijke kant laten zien die hij achterliet. Wij waren aan het wachten in Frankrijk op de komst van grote muzikanten die met hem hebben gewerkt en met enige lef hebben wij ze benaderd, onder wie Joe Zawinul, Peter Erskine, Marcus Miller, Dave Carpenter en Paco Seri. Het project begon langzaam vorm aan te nemen, mede dankzij de bedrijven van wie wij de apparatuur mochten lenen tot in 2008 een van de bedrijven verhuisde en de beelden kwijtraakten. Maar in 2021 toen er op zolder werd gezocht door Nico werd een harde schijf gevonden waar alles nog op stond.

Zo konden wij eindelijk verdergaan met het project en het eindelijk afmaken. Deze fan-documentaire willen wij graag met jullie delen en bevat exlusieve vaak ontroerende getuigenissen aan Jaco Pastorius en de muzikale voetafdruk die hij heeft achtergelaten".

zoeken
zoeken