Duran Duran Future Past

15e album van Britse New Wave band

Muzieknieuws 21-05-2021 12:23

Duran Duran kondigde het album 'Future Past' aan, de eerste in zes jaar tijd en inmiddels al de 15e.

Duran Duran brengt dit jaar 'Future Past' uit, het 15e album van de band die bestaat uit Simon Le Bon, Nick Rhodes, Roger Taylor, "John Taylor en aangevuld met gitarist Dominic Brown. Bassist John Taylor heeft de afgelopen jaren meer waardering voor zijn basspel gekregen en ook op het aankomende album zijn wij nieuwsgierig naar wat er gaat komen.

"Toen wij  de studio ingingen in het najaar van 2018 probeerde ik de band ervan te overtuigen dat we hoogstens twee of drie nummers nodig hadden voor een EP" aldus Simon Le Bon. "Vier dagen later hadden we al 25 sterke nummers klaarliggen die allemaal de nodige aandacht verdienden dus wist ik dat we er langer mee bezig zouden zijn, nog voor Corona. Nu is het 2021 en is hier ons 15e album.

Het album is geproduceerd door Erol Alkan, Mark Ronson en Giorgio Moroder die de band te hulp stonden. Volgens John Taylor was dit trio een must voor de creativiteit van Future Past.

"We proberen onszelf op creatief vlak uit te hongeren zodat als we bij elkaar komen ook daadwerkelijk iets te zeggen hebben. Studiosessies zijn erg vermoeiend en wij hebben het al vaker gedaan. We kunnen onderhand elkaars zinnen afmaken en ook op muzikaal vlak is dit het geval. We werken met dezelfde mensen en het lijkt net een soapserie, daarom zijn mensen die meewerken zo belangrijk om het proces levendig te houden.

Future Past komt uit op 22 oktober, de nieuwe single 'Invisible' is inmiddels al uit.

Website Duran Duran

zoeken
zoeken