Ana Patan - Spice, Gold And Tales Untold

Met Jonas Hellborg, Jonathan Herrera en Devin Townsend op bas

Muzieknieuws 21-04-2021 09:53

Ana Patan is een jazzy singer-songwriter uit Berlijn. Haar nieuwe album Spice, Gold And Tales Untold staat vol met fijne, spannende en pakkende songs. Maar waarom lees je dit op de website van de bassist? Ze wist niemand minder dan Jonas Hellborg, Jonathan Herrera en Devin Townsend te strikken voor de baspartijen.

De Berlijnse Ana Patan was jaren bezig met dit album. Ze schreef veel songs en uit zo'n honderd nummers werden er twintig gedestilleerd die op verschillende manieren werden opgenomen. Uiteindelijk bleven er tien over die zo live mogelijk op tape werden gezet, tijdens de lockdown, ver bij iedereen vandaan in Zweden.

Ana nam alle gitaren en vocalen voor haar rekening, we horen Zoltan Csörsz op drums en zoals gezegd strikte ze drie te gekke bassisten. Haar partner Jonas Hellborg is op de meeste songs te horen, terwijl Devin Townsend  - ooit biechtte hij aan De Bassist op eigenlijk liever bassist te zijn - op de song Trivialize Love te horen is. LA sessiesbassist, basdocent en voormalig hoofdredacteur van het Amerikaanse Bass Player is op drie songs te horen.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

We doen Ana trouwens te kort als we haar alleen singer-songwriter noemen. Ze is een geweldig gitarist die haar elektrische Framus (en andere gitaren) ook op dit album laat knallen.

Het resultaat is een heerlijke organische plaat met mooie doordachte teksten, zoals gezegd fijne gitaarsolo's en -partijen, en we horen vleugjes pop, rock, jazz, westcoast pop en hier en daar een beetje Joni, Shakira en Alanis.

Op haar website en Bandcamp kan je het album beluisteren en/of aanschaffen:

Ana Patan Website
Ana Patan Bandcamp
Ana Patan op YouTube

 

zoeken
zoeken