Release van de Week: Paul McCartney - III Imagined

Vandaag verschenen - 16 april 2021

Muzieknieuws 16-04-2021 10:37

Is het een leuk extraatje of een goede poging van McCartney om een jonger en hipper publiek te bereiken? Op Paul McCartney III Imagined werkte Paul samen met onder meer Beck, St. Vincent, Khurangbin, Phoebe Bridgers, Damon Albarn en Anderson.Paak.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Als basmagazine kan je natuurlijk niet om de bekendste artiest ter wereld heen en we waren ook gewoon nieuwsgierig: wat is dit voor album? Op papier is het simpel. Het onlangs verschenen solo-album Paul McCartney III werd onder handen genomen door een keur aan artiesten van 'nu', in de vorm van covers of remixen.

Het resultaat is leuk. De artiesten drukken hun eigen, duidelijke stempel op de songs en als je het originele album goed kent hoor je enkele leuke verrassingen. Wij vinden de geheel eigen versies van de songs leuker, interessanter en beter dan de remixes, die een beetje als vullers overkomen.


Video: Phoebe maakte een geheel eigen versie van Seize The Day.

Dit is geen album waar Beatles-fans over vijftig jaar nog over praten. Toch is het fijn en fris en wat we in het intro al schreven: het is zeker een slimme zet van Macca om een wat hipper en jonger publiek te bereiken. 

 

zoeken
zoeken