John Patitucci Walking Bass

Leer bassen met John Patitucci

Muzieknieuws 08-04-2021 17:29

Wil jij walking bass leren van een grootheid? Ziehier het boek van John Patitucci.

John Patitucci draait al een lange tijd mee en dat is ook te zien aan zijn CV: Chick Corea, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Pet Metheny, Michael Brecker, Nancy Wilson, Freddie Hubbard, en Joshua Redman. Ook op de contrabas staat hij zijn mannetje en nu deelt hij zijn kennis in zijn nieuwe lesboek met de simpele maar doeltrefffende titel "Walking Bass".

Het boek is zowel in PDF-bestand als fysiek boek verkrijgbaar en is bedoeld voor de contrabassist en de elektrische bassist die beter willen worden in het spelen van de walking bass. Patitucci begint heel simpel en gaat verder naar gevorderd om vooruitgang te boeken.

"Dit boek gaat om het verbeteren van jouw vaardigheid om een walking bass te spelen in een twee-feel en een walking vierkwarts door allerlei variaties" aldus Patitucci. "Het laat zien hoe je je lijnen compositiegewijs en melodisch kunt maken op simpele veranderingen, maar ook substituutnoten met reharmonisaties en polyakkoorden. Of je nu contrabas of eleketrisch basgitaar speelt, dit boek helpt je om betere baslijnen te maken met meer helderheid en vrijheid. Ik weet zeker dat je het leuk gaat vinden!"

Het boek is verkgijbaar als paperback en via Kindle.

Website Amazone

zoeken
zoeken