Release van de Week: Waltzburg - Let's All Pretend

Opgewekte indie-EP met donkere ondertonen

Muzieknieuws 26-03-2021 11:23

Na behoorlijk wat aandacht op 3FM, talloze optredens op festival en poppodia en een goed ontvangen debuutalbum komt Waltzburg met de EP Let's All Pretend. Een deel van de songs was al de wijde wereld ingeslingerd als single, maar dat mag de jubelstemming onder indie-liefhebbers in Nederland niet temmen.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Waltzburg is een indie-band uit het boekje. Charmant rammelend, lichtvoetige, semi-ironische synth- en gitaarlijntjes en een een leadzang die niet voldoet aan mainstream opvattingen over een 'mooie' stem, maar die op een geheel eigen manier toch zeer aangenaam is. Wellicht dus uit het boekje, maar die staat dan wel op de bovenste plank. Let's All Pretend bewijst dit nog maar eens met verve. 



Het vriendenvijftal uit Nijmegen liet voor het eerst van zich horen tijdens Popronde 2017 en in het najaar van 2019 bracht de band het debuut
album ‘Cut The Wire’ uit, met hierop onder andere de single ‘Gotor’. Dit nummer werd het meest aangevraagd tijdens 3FM Serious Request 2019. 



De arrangementen zijn pop-tastic; goed uitgedacht met slimme dynamiek en catchy lijntjes. De muziek is spankelend en energiek en doet je verlangen naar zomeravonden en festivals. Toch zijn er in de songteksten donkere ondertonen te ontwaren. 'Die liedjes komen voort uit het moderne 'doen alsof'', aldus de band. 'Elke song verkent op zijn eigen manier de thematiek rond de maskers die we onszelf voorhouden.' 

zoeken
zoeken