De Bassist 56 is uit

Met Joe Dart, Thundercat, De Bassisten van Hendrix, een Musicalspecial en veel meer

Muzieknieuws 19-03-2021 16:03

De Bassist 56 is uit met een mooie mix van alles bas! Naast tests, workshops, columns en nieuws vind je onder meer specials over musicalbassisten, de bassisten van Hendrix, de NAMM-show en Eurosonic Noorderslag. Qua interviews komen onder meer Joe Dart van Vulfpeck, de kersverse Grammy-winnaar Thundercat en Peter Mulders van het Vlaamse Brutus voorbij.

Wil je een abonnement of deze editie los bestellen? Dat kan zonder verzendkosten en met iDeal, Paypal of creditcard. Ga dan naar muziekmagazines.nl voor een passende aanbieding.

Tests
In deze editie hebben we weer veel moois voor je. Tests bijvoorbeeld, van Ibanez, Epiphone, AER, DSM & Humboldt Simplifier Bass Station, Fazley, FGN, NUX Solid Studio en Ableton.


Foto: een shortscale, headless Ibanez, al dan niet met fanned frets.

Specials
We hebben een lange special over de bijzondere wereld van musicalbassisten, we stellen de fijnste bassisten die we op Eurosonic Noorderslag zagen aan je voor, we gingen vanaf de bureastoel naar de virtuele NAMM om al het productnieuws voor je te vergaren en er is een item over de bassisten van Jimi Hendrix. Daarvoor spraken we exclusief met Billy Cox!


Foto: Hendrix-bassist Billy Cox

Interviews
En er zijn meer interviews. Joe Dart spreekt over zijn nieuwe bas - een primeurtje!, fit blijven op je bas tijdens optreedloze tijden, de vele Dean Town-filmpjes en natuurlijk over zijn bands The Fearless Flyers en Vulfpeck. Bij Thundercat gaat het over zijn Ibanez, zijn kat, videogames en veel meer. Inge de Vries van Electric Hollers is ons Talent en Peter Mulders vertelt over het bassen in een muzikaal trio. Brutus in dit geval.


Foto: Joe Dart & Vulfpeck.

En, en, en...
Dan hebben we natuurlijk veel nieuws, albumtips, de column van Tommy Veenstra, de workshops van Barend Tromp, Bas Nuiver en Sanne Verbogt en Peter Boekholt keert terug met een reeks artikelen over de techniek van de basgitaar: ditmaal over toonhout. Alex Lofoco kiest zijn Basplaat en De Bas is de bijzondere zessnaar van de eerder genoemde Thundercat.


Foto: Bas Nuiver geeft tips om geïnspireerd te blijven.

 

zoeken
zoeken