Pino Palladino's Notes With Attachments

Album van meesterbassist.

Muzieknieuws 31-01-2021 16:26

Is de reden dat Pino Palladino nooit een solo-album heeft uitgebracht omdat hij altijd met iedereen speelt? Daar komt nu verandering in.

Pino Palladino staat hoog op ieders lijstje en heeft zonder grappen met elk bedenkbare artiest gespeeld: Paul Young, The Who, Erykah Badu, D'Angelo, John Mayer, Adele, Phil Collins, Alain Clark en ga maar door. Deze maart wordt extra bijzonder: hij brengt zijn eerste album uit in samenwerking met Blake Mills. Wat begon als zijn eerste solo-album is uitgegroeid tot een album met meerdere samenwerkingen.

"Het begon met ideetjes die ik speelde voor Mills, ik was benieuwd naar zijn reactie en of hij ermee aan de slag wilde gaan" aldus Pino. "Na enige tijd toen het project begon te groeien - ondanks dat ik de muziek al een lange tijd geleden had bedacht- en aan Blake zijn reactie te zien werd het al snel duidelijk dat dit album van ons allebei zou worden"

Notes With Attachments staat vol met de grooves en melodieën die wij gewend zijn van Palladino met invloeden uit de West-Afrikaanse en Cubaanse muziek, funk, jazz en Engelse Folk. Daarnaast komen er genoeg gastmuzikanten voorbij: Chris Dave, Marcus Strickland, Sam Gendel, Jacques Schwartz-Bart, Larry Goldings en nog veel meer.

Het album komt uit op 12 maart, tot die tijd kunnen wij genieten van het nummer "Just Wrong"

zoeken
zoeken