aanmelden
Sly and Robbie Red Hills Road
Jamaicaans ritmetandem terug met album.
Muzieknieuws 09-01-2021 17:25
2021 wordt het jaar waarin veel nieuwe muziek wordt uitgebracht, en ook Sly en Robbie zaten niet stil.

Sly Dunbar en Robbie Shakespeare, beter bekend als het duo Sly and Robbie, kennen wij natuurlijk als het legendarische duo uit Jamaica waar zij in de jaren '70 bekend werden door hun werk in de reggae en dub-muziek. Zij werkten onder andere met Peter Tosh, Black Uhuru, Grace Jones, Joe Cocker en Mighty Diamonds. Nu hebben ze een nieuw album uitgebracht met de titel "Red Hills Road", vernoemd naar de buurt waar ze vandaan komen. Het is ook de plek waar zij de afgelopen 10 jaar hun muziek hebben geproduceerd.

Het album bevat 13 instrumentale nummers met de nodige dosis dancehall en reggae maar er wordt ook geflirt met EDM. Bassist Robbie Shakespeare zegt tegen de Jamaica Gleaner dat het album "een rauwe sound heeft maar niet overgeproduceerd of te ingewikkeld klinkt".

Dunbar gaat hier verder op in:" ik heb een grote liefde voor instrumentale muziek, daar zijn we voornamelijk mee bezig geweest met een nadruk op een dancehall beat. Er waren al een boel hits van ska en rocksteady instrumentals, maar in het dancehall gebied nog niet zoveel. Als ik naar dancehall luister gebeurt er niks spannends dus ging ik zoeken naar iets anders waar mensen naar kunnen luisteren. Ik kan zelfs teruggaan naar kumina en mento op nummers als "Linstead Market" en "Coronation Market".

Het album is verkrijgbaar op Bandcamp, uTunes en Amazon mp3.