Bassist van het jaar Nederland - Michel van Schie

Uitslag van De Bassist Poll 2020

Muzieknieuws 04-01-2021 15:01

In De Bassist 55, januari - maart 2021, lees je de veertien personen en merken die door jullie als winnaar werden verkozen in de allereerste De Bassist Poll. Natuurlijk bestaat de beste en het beste nooit in muziekland, maar de poll is een prachtige graadmeter om te zien wie en wat jullie in het blad willen, welke spullen je graag gebruikt en door welke bassisten je je laat inspireren.

Michel van Schie stond op een van de eerste covers van De Bassist en inderdaad: als je een basmagazine begint, dan bel je Michel als eerste. Het is bijna niet op te noemen met wie en wat de conservatoriumdocent allemaal speelde, maar laten we er toch een paar noemen: Anouk, Candy Dulfer, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, The Voice of Holland en De Vrienden van Amstel Live. De Bassist is het dus wel eens met jullie keuze.


 Michel van Schie:
'Ik ben zeer vereerd! Erg leuk dat de lezers van De Bassist voor me hebben gekozen, ook al ben ik een bassist die meestal op de achtergrond opereert. Ik heb altijd graag muziek gemaakt, ik maak nog steeds graag muziek en dan is zo'n erkenning ontzettend leuk. Ik zou graag van dit moment gebruik willen maken om alle jonge bassisten die nu stilstaan, van wie de plannen in 2020 niet doorgingen en die echt optredens nodig hebben een hart onder de riem te steken. Succes en sterkte iedereen!'

zoeken
zoeken